Malmö Chamber Music 21-25 september 2016

Under fem dagar välkomnar Håkan Hardenberger, vår tids störste trumpetsolist, internationella och svenska stjärnartister till sin hemstad Malmö.

”Jag har bjudit in vänner och kollegor från hela världen för att framföra såväl kammar musikaliska centrala verk som udda rariteter och musik så nyskriven att bläcket inte hunnit torka”, säger Håkan Hardenberger.

Malmö Chamber Music erbjuder publiken stor artade och spännande konsertupplevelser på högsta internationella nivå. Under fem dagar framträder stjärnartister från olika delar av världen och i det lilla, nära formatet ger de oss sina högst personliga tolkningar. Förutom stjärn späckade konserter på Palladium, Malmö Live Konserthus och i S:t Petri kyrka ges gratis lunchkonserter och senare på kvällen får kammarmusiken ta plats i klubbmiljö på Grand Öl & Mat.

Musik i Syd är initiativtagare till Malmö Chamber Music som vill ge kammarmusiken en central plats och öka nyfikenheten och intresset för genren i regionen. Festivaltonsättare är HK Gruber, Satie och Brahms och under festivalen uruppförs verk av Malmötonsättarna Staffan Storm och Tobias Broström.

”Med blandningen som vi har hoppas jag verkligen att attrahera både människor som har ett genuint intresse för kammarmusik och personer som är kanske är nyfikna eller inte vet någonting alls om det”, säger Håkan Hardenberger.

Malmö Chamber Music genomförs för första gången i september och kommer att vara en årligen återkommande festival i Malmö.

Admin Skrivet av:

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *